Speciale reizen Home Page Over onze reizen Over onze vsie

Shakaria Reizen

Over onze reizen

reisadvies voor bijzondere reizen op maat


Reizen per trein, bus, ferry en shared taxi.

Parijs-Dakar: Marokko en Senegal
Wel eens gedroomd over de reis Parijs-Dakar? Dan is deze reis vast iets voor u! Dit is een avontuurlijke reis, wonderschoon en uniek, Per HSL treinen naar Zuid -Spanje, met de ferry naar Marokko. Onderweg doet u Barcelona en Cordoba aan. In Marokko naar de vier Koningssteden en de indrukwekkende Hoge Atlas met zijn kasbahs, Berberdorpen, kloven, valleien en oases. In Senegal kom je in het echte Afrika, levendige markten met bont geklede vrouwen, baobabbomen, woestijn in het noorden, prachtige stranden, langs de kust nog een paar Nationale Parken met miljoenen vogels. Met flamingo’s en de grootste kolonie pelikanen ter wereld en in het zuid-oosten Nationaal Park Niokolo-Koba, waar oerwoud is en waar je leeuwen en luipaarden tegen kunt komen. En de finale in Dakar.

Zie voor onze nieuwe reis naar Senegal de pagina Marokko en de Sahara

herziene Reis naar West Afrika website.uitgebreid kopie.pdfZou u ook het vliegtuig wat meer willen laten staan? En op een geheel unieke, avontuurlijke manier reizen? Onderweg de meest interessante plaatsen bezoeken? Dan bent u bij ons op de juiste plek!  Met Shakaria Reizen reist u met de trein, ferry , bus en taxi. We ontwikkelen reizen binnen en buiten Europa. U overnacht in  kleinschalige gelegenheden, zoals guesthouses. 

Onze reizen zijn een goede mix van cultuur, natuur en ook gericht op contact met de plaatselijke bevolking.


Temples_Uzbekistan_498371_1440x900jpg  

Zo is er onze reis naar de prachtige cultuur van Oezbekistan en naar Tadzjikistan met zijn weergaloze natuur. U reist per trein naar Oezbekistan, maar bezoekt onderweg ook Moskou en op de terugreis Istanbul en Sofia. Eenmaal in Oezbekistan gaat u uiteraard veel tijd doorbrengen in de sprookjesachtige zijderoutesteden. Die voert u weer terug naar de gouden tijd van de beroemde karavaanroutes. Dit wisselt u af met een bezoek aan de woestijn en bergdorpjes. Zo krijgt u ook een indruk van het gewone leven van de Oezbeken. Daarna vervolgt u indien gewenst onze reis langs de wonderschone Pamir Highway naar Kirgizië en keert u via de traditionele Ferganavallei in Oezbekistan terug. 

Een reis om nooit te vergeten.


Rivertouronejpg    

In Europa bieden we een erg mooie reis aan naar het interessante en van veel natuurschoon voorziene Albanië en de Balkan, waarbij u ook een paar dagen in Napels en Bari verblijft. Met de ferry oversteken naar Montenegro en vanaf daar een uitgebreide rondreis maken door de bergen, langs oude Ottomaanse stadjes en de prachtige kustlijn van Albanië. En zeker niet in de laatste plaats het meer van Ohrid in Macedonie. U sluit deze afwisselende reis af in het weer heel andere Kroatië.


rose-festivaljpg 

Bulgarije
Onze reis naar Bulgarije, maar dan wel héél anders. Via Italië en Griekenland en onderweg een verblijf in het mooie Bologna en Griekse Thessaloniki. Een zeer afwisselende reis door het zeer mooie Bulgarije volgt. Langs verschillende Nationale Parken met wildernissen, gletsjermeren, beren en wolven, prachtige oude steden als Plovdiv, Nessebar op het schiereiland aan de Zwarte Zee met zijn mooie stranden, tsarenstad Veliko Tarnovo, het met fresco’s bedekte Rila klooster, oude wijnstadjes, de folkloristische Rozenvallei en een rit door het schitterende Rhodopegebergte met een smalspoortrein. De terugreis onderbreekt u in Belgrado en in Sloveens Ljubljana, waar u 2 nachten verblijft alvorens weer naar NL/België terug te keren.


Best-15-attractions-in-Maramures-that-you-must-see-The-Wooden-Church-from-Barsana-1080x675jpg


Via Hongarije reist u naar verrassend Roemenië. Met twee volle dagen verblijf in het prachtige Boedapest en een dag in art nouveau stad Debrecen. Dan het authentieke en traditioneel landelijke Roemenië in Maramures met zijn boerenmarkten, houten boerderijen en -kerkjes, naar Bukovina met zijn prachtige van fresco’s voorziene kloosters en u kunt wandelend de natuur beleven in Nationale Park Rodna. In deze streek waan je je zo’n 80 jaar geleden. U gaat naar kleurrijke Middeleeuwse bergstadjes en uiteraard ook naar Brasov, Sibiu en het bizarre paleis van Ceausescu in Boekarest. U rijdt de indrukwekkende Transfagarasan bergweg. En na een boottocht door Nat. Park de Donaudelta, reist u weer huiswaarts met onderweg als finale een verblijf in Praag.


Ancient-Building-in-Iranjpg

En dan onze zeer boeiende reis naar Iran, met een goede mix van cultuur, woestijn en bergen. U reist dan via mooie verblijfsplaatsen in Italië, Griekenland en Turkije naar Tabriz in Iran en maakt daar niet alleen een rondreis langs de prachtige cultuur van de beroemde steden, maar maakt ook twee tochten door heel verschillende en bijzondere woestijnen. Bovendien is Perzisch Azerbeidzjan met zijn mooie bergen in het reisprogramma opgenomen. 

Enthousiast geworden? Neemt u gerust een kijkje bij de beschrijving van de verschillende reizen.  


U bent van harte welkom om met ons mee te reizen.

Elly Schats en Hans van de Schilde
Naar de Balkan? Maar dan anders? Dat doen wij.

U start in Brussel en/of Amsterdam (naar keuze)
Met de trein rijdt u eerst naar Napels, waar u twee dagen de tijd heeft om in deze levendige stad rond te dwalen.

HSL trein Italyjpg


De ferry brengt u van Bari vervolgens naar Albanië.
In dit bijzondere land met zijn Romeinse, Byzantijnse, Ottomaanse en stalinistische verleden rijden nauwelijks treinen, maar bussen des te meer.
Met bus, taxi en boot maakt u een rondreis langs culturele plaatsen, de schitterende kust en door de mooie bergachtige natuur. De tocht gaat ook door Macedonië. Zo zult u over het meer van Ohrid varen en in Ohrid verblijven. U bezoekt het fantastische hoge berggebied in het noorden van Albanië, en is er gelegenheid tot wandelen.
 
U zult ook genieten tijdens een dagtocht dwars door de bergen, en een boottocht die ons vlakbij de grens met Montenegro brengt.
Vanuit Bar in Montenegro neemt u de bus naar Dubrovnik; de catamaran naar Split; de trein naar Zagreb. Daar blijft u 1 dag in deze levendige stad (Kroatië) om tenslotte per trein weer terug te keren naar België en Nederland.Bekijk ons reisverslag over de Balkan. 

ShakariaReizen

Uw gegevens
Vraag offerte aan
Reisopties
Speciale reizen Home Page Over onze reizen Over onze visie