Speciale reizen Home Page Over onze reizen Over onze visie

Covid-19 info

Actueel

Het coronavirus heeft de hele wereld totaal op zijn kop gezet en dat geldt ook zeker voor de reiswereld. Het heeft grote gevolgen. Voor zowel u als reiziger als voor ShakariaReizen. En zeker ook voor de lokale bevolking van onze reisbestemmingen. Van lokale gids tot chauffeur, van lokale reisagent tot guesthouses en hotelletjes. Hun bestaan wordt bedreigd, omdat de meeste overheden van landen in Azië en Afrika geen vangnet hebben voor ondernemers. Alhoewel onze reizen buiten het massatoerisme blijven, op individuele basis of met je eigen samengestelde groepje zijn en we gebruik maken van kleinschalige accommodaties, zijn er momenteel weinig tot geen mogelijkheden te reizen naar onze reisbestemmingen. Veelal zijn internationale grenzen gesloten, is internationaal vliegverkeer en openbaar vervoer beperkt en zijn bezienswaardigheden beperkt open. En als grenzen wel open zijn, beperken vele maatregelen als quarantaine en het opnieuw opstarten van hotels, restaurants en café’s uw vrijheid. En momenteel met de derde corona-golf is dit ook binnen Europa het geval en volgen wisselende en onvoorspelbare maatregelen elkaar snel op. Bovendien hebben veiligheid en gezondheid van onze reizigers prioriteit. Alhoewel wij er reikhalzend naar uitkijken om u weer de vrijheid van het bijzondere avontuur en een prachtige reis te laten beleven, is dat momenteel alleen in Europa mogelijk bij invoering van het coronapaspoort van de EU. Intussen geven wij niet op en zitten niet bepaald stil. Want we gaan weer reizen! Met hart en ziel ontwikkelen we daarom nieuwe bijzondere reizen voor als het straks weer verantwoord wél kan! Op deze website kunt u alvast een indruk krijgen.

Het gaat vooralsnog om Finland, Ierland, Malta, Portugal (inclusief de Azoren en Madeira), de Noord-Egeïsche eilanden (onder meer Lesbos), de Zuid-Egeïsche eilanden (onder meer Kos en Rhodos), de Ionische eilanden (onder meer Korfoe), de Balearen en Canarische eilanden, Aruba, Curaçao, Sint Maarten, Rwanda en Thailand.


Twee gebieden (de eilanden Saba en Sint Eustatius) gaan zelfs naar code groen (geen veiligheidsrisico).


Digitale groene pas


Het ministerie heeft de reisadviezen aangepast omdat in de betreffende gebieden de besmettingscijfers dalen en het aantal gevaccineerden stijgt. ,,Maar er is nog wel een risico. Het is én blijft belangrijk dat reizigers zich heel goed voorbereiden op de reis en zich ook tijdens hun verblijf en bij terugkeer op de hoogte houden van de ontwikkelingen. “


De soepelere adviezen betekenen ook niet dat vakantiegangers zonder beperkingen naar het gebied kunnen reizen, andere landen zien Nederland nog wel als risicogebied. ,,Het kan zijn dat landen met de kleurcode groen en geel zelf besluiten om inreisbeperkingen in te stellen voor mensen die vanuit het buitenland komen. Bijvoorbeeld een negatieve test of quarantaine-verplichting. Als landen geen Nederlandse toeristen toelaten, blijven ze oranje", stelt het ministerie.Voor informatie zijn we per email of telefonisch goed te bereiken.
Voor info over handige websites en actuele reisadviezen t.a.v. de corona-crisis kunt u doorklikken.
Voor annuleringsverzekering met Covid-19 dekking
https://www.reisverzekeringblog.nl/allrisk-annuleringsverzekering-met-covid-19-dekking/ website-Formele zaken rond reizen en corona-adviezen (1).pdf
Speciale reizen Home Page Over onze reizen Over onze visie