Speciale reizen Home Page Over onze reizen Over onze visie

Reis naar Iran per trein

Waarschuwing

Belgische en Nederlandse burgers die in Iran verblijven, met inbegrip van bi-nationalen, worden aangeraden het land te verlaten omwille van het toenemende risico op willekeurige arrestaties waar zij zich in de huidige situatie aan blootstellen. In dit verband zijn de mogelijkheden van de Ambassade van België in Teheran ( ook voor Nederlanders ) om consulaire bijstand te verzekeren aan landgenoten die in Iran worden gearresteerd of vastgehouden zeer beperkt.

We herinneren er overigens aan dat alle reizen naar Iran ten stelligste afgeraden worden. Er is een significant risico op willekeurige verhoren en arrestaties voor reizigers komende uit België en Nederland. In het geval van vrijheidsberoving zijn het respect voor fundamentele rechten en de veiligheid van de persoon niet gegarandeerd. Recent werden een Belgische onderdaan en verschillende andere westerlingen in Iran willekeurig gearresteerd en opgesloten.

Belgen/Nederlanders met de dubbele Belgisch/Nederlandse-Iraanse nationaliteit moeten er rekening mee houden dat Iran geen dubbele nationaliteit erkent, waardoor de consulaire bijstand uiterst beperkt of zelfs onmogelijk is.

Als u ondanks het negatieve reisadvies toch naar Iran reist, hoort u vooraf contact op te nemen met Buitenlandse Zaken (+32 2 501 81 11). Indien u in Iran bent, hoort u zich te registreren op Travellers Online en uw contactgegevens aan de ambassade door te sturen, evenals de gegevens van een contactpersoon in België en Nederland (Tehran@diplobel.fed.be).Speciale reis

Zou u weleens op een bijzondere wijze naar Iran willen reizen? Met treinen en ferries via Zuid- Italië, Griekenland en Turkije? Met onderweg volop ruimte voor interessante plekken, mooie steden en natuur? Dan is deze reis beslist iets voor u.
Zo bezoeken we in Zuid-Italië het mooie Puglia, in Griekenland Athene, en in Turkije onder andere Konya en de rotskerken van Urgüp. In Oost -Turkije varen we in ongeveer vier uur het grote Vanmeer over. Daarna gaan we per trein naar Iran.
In Iran maken we een onvergetelijke rondreis per trein, minibus, bus en taxi, waarbij we de prachtige cultuur in en om de steden Teheran, Shiraz, Yazd, Isfahan en Kashan uitgebreid gaan beleven.
Daarnaast besteden we hier ook ruim tijd aan de natuur. Zo zijn er twee speciale woestijnen in Centraal - en Zuidoost- Iran in ons programma opgenomen en verder het berggebied van de provincie Azerbeidzjan.
U zult de gastvrijheid ervaren van de verschillende bevolkingsgroepen in de diverse provincies die we aandoen. We zullen deze prachtige reis afsluiten in Teheran, waarna we weer richting huis afreizen.

 
veel (nacht)treinen en adembenemende woestijn landschappen 
de mooiste moskeeën in oude steden.
prachtige en gastvrije bewoners

Vanaf 2024 laten we hopen.

Speciale reizen Home Page Over onze reizen Over onze visie