Speciale reizen Home Page Over onze reizen Over onze visie

Over onze reizen

Voorproef Spanje-Portugal

Met de trein

Bent u al bekend met onze nieuwe, bijzondere rondreis per trein en huurauto door Spanje/Portugal met een fantastische mix van schitterende cultuur, afwisselende natuur, authentieke dorpen en lokale tradities? En wil u het land echt leren kennen? Om alvast een eerste indruk te krijgen: Per Thalys en TGV reist u binnen 1 dag naar de grens met NW Spanje. Het laatste stukje gaat diezelfde dag per lokale Baskische trein naar prachtig ,aan een schelpvormige baai gelegen, San Sebastian. ’s Avonds is het hier culinair genieten van de pintxos, de verfijnde Baskische tapas. Uiteraard is er de volgende dag gelegenheid ondermeer de baai en het Baskisch ethnografisch, historisch en kunstmuseum San Telmo in deze stad te bekijken, voordat we met het smalspoortreintje langs de kust naar Bilbao reizen.

Naar musea 

Bij Shakaria Reizen doen we graag aan “slow travel “en geniet u dus ook onderweg al van de mooiste en interessante plekken. Bilbao, kunst- en cultuurstad met zijn beroemde Guggenheim museum voor moderne kunst. En vergeet niet “Casco Viejo” het oude stadsdeel met de leuke tapas-barretjes, de Mercado de la Ribera en de authentieke wijk Abando met zijn vele restaurantjes. U kunt met een lokale bewoner van Bilbao ’s avonds een gastronomische pintxos en Baskische wijn-wandeling maken langs authentieke tapasbarretjes. Vervolgens gaat de reis naar het zeer oude Oviedo in Asturië. Oergezellige pleinen, oude préromaanse kerken, kathedraal, oude paleis, Museo de Bellas Artes met werken van o.a. El Greco, de Goya, Pablo Picasso en de Ribera. Steegjes en sidrerías (ciderhuizen).

Naar N.P. Picos de Europa

Hier vandaan is er voor enkele dagen autohuur om optimaal van de spectaculaire natuur en bergen te genieten in nabij gelegen Parc Nacional Picos de Europa. Rijden en naar keuze korter of langer wandelen langs de mooiste kloven, watervallen, bergpassen, rivieren, dalen, oorspronkelijke dorpjes. Hier en daar is er ook een kabelbaan. Slapen doet u in kleinschalige paradors, en -familiehotels. Onderweg naar de Picos de Europa toe komt u langs het mijnmuseum en het interactieve cidermuseum, typisch voor deze Noord Spaanse streek. Op de terugweg naar Oviedo rijdt u langs de schitterende kliffen, baaien en stranden van deze prachtige kust. Maar ook via schilderachtige kustdorpen en -stadjes met vissershavens. Bovendien is er gelegenheid aan een rondleiding in een beroemd Ciderhuis deel te nemen. Uw interesse gewekt? Leest u dan vooral het vervolg op deze reis! Zeer binnenkort op onze websites te lezen

Ronde Vlaamse Ardennen op de fiets.


Houdt u ook van mooie natuur en cultuur? En het opdoen van culinaire ervaringen?
Heerlijk fietsen langs prachtige routes van het ene oude Vlaamse stadje naar de volgende, van die ene B & B naar andere kleinschalige accommodatie? U kunt het rustig aan doen en onderweg genieten van de interessante en mooie plekken.
De prijs voor deze rondreis vanaf 645,- euro euro p.p.  Onze prijs is gebaseerd op goede middenklasse accommodaties met kamers en eigen badkamer. Luxere accommodaties zijn ook mogelijk tegen een meerprijs.  Dat is inclusief alle 10 de overnachtingen met ontbijten op basis van een tweepersoonskamer. Als u alleen reist komt er voor een eenpersoonskamer een toeslag bij van 210,- euro.
Niet inbegrepen zijn de overige maaltijden, drankjes, entreegelden, reis- en annuleringsverzekering en fietshuur
Bij deze reis kunt u per trein naar Aalst reizen en daar een fiets met versnellingen of een E-Bike huren.
De kosten van een fiets met versnellingen komen dan op 40,- euro. En van een E-Bike op 140,- euro. Mocht u liever met de auto komen en uw eigen fietsen mee willen nemen, dan is dit ook mogelijk. De auto kunt u dan parkeren vlakbij Aalst.

Fietsronde Vlaanderen 11 dagen.pdf

Rondreis Vlaamse Ardennen met OV of auto in combinatie met enkele fiets-en wandeltochten.  

Deze 11- daagse reis kunnen we aanbieden voor 800,- euro p.p. bij gebruik van tweepersoonskamers. Voor iemand,die alleen reist, is er een toeslag van 350,- euro. Inclusief zijn 10 nachten accommodatie met ontbijten en al het vervoer tijdens de rondreis in de Vlaamse Ardennen vanaf Mechelen. Bij gebruik van eigen auto zullen de vervoerskosten met het OV niet in rekening gebracht worden en de prijs gunstiger zijn.Niet inbegrepen is het vervoer vanaf uw woonplaats naar de Vlaamse Ardennen en weer terug. Exclusief zijn de overige maaltijden, drankjes, entreegelden, reis- en annuleringsverzekering en de fietshuur. Er zijn circa 5 fietstochten, die u zou kunnen maken. De gemiddelde prijs: fiets met versnellingen 12,50 euro per dag. E-Bike 30 euro per dag.


Rondje Vlaamse Ardennen met OV.pdf

Rondje Groningen

Lekker actief, maar tóch slow traveling met ShakariaReizen! Dat kan bij ons ook in Nederland !
Naar keuze per auto of trein naar Groningen en regelmatig op de fiets of wandelend langs prachtige knooppuntroutes. Varen op het Lauwersmeer of op de Waddenzee.
Onze noordelijke provincie heeft vele verrassingen in petto.
Zo maken we er een avontuurlijke 9-daagse trip van.
Van de gezellige stad Groningen, de Waddenkust, de middeleeuwse wierdkerkjes, prachtige bosgebieden, Schiermonnikoog tot landgoederen bij historische Borgen, sfeervolle oude stadjes en terpdorpen. Onderweg overnachten in B & B ’s en kleine familiehotels.
Bij de reis ontvang je een mooie prospectus met daarin de details van dag tot dag en alle knooppunt-routes/wandelingen plus plattegronden.

rondje Groningen als reisidee met trein, fiets en bus.

De reis is ook goed te doen met een auto,camper en caravan.

Bij gebruik van een auto worden de vervoerskosten van de reis niet in rekening gebracht en zal de prijs lager uitkomen.
Kijk de download file voor meer info.

De prijzen zijn voor twee personen 710,- euro p.p. voor de 9-daagse reis in hotels en B&B's; exclusief heen en terugreis Groningen en Assen vanuit uw eigen locatie. 

Voor campingplaatsen hebben we de nodige informatie.

Fietsverhuur inbegrepen. Voor e-bike toeslag.

Huur boot op Lauwersmeer 85,- euro + brandstof

Voor een single toeslag 250,- euro

Romaans kerkje op een wierd

In de buurt van Appingedam

Rondje Groningen met trein, bus, boot en fiets.pdf

Hoe te boeken

Over ons maatwerk met voorbeeldreizen en modules en hoe het werkt                        

Kies uw bestemming en geef aan welke reis u het meest aanspreekt. Bekijk daarbij ook de modules om de reis eventueel meer passend te maken. Geef daarbij persoonlijke wensen nauwkeurig aan. Vul het aanvraagformulier in om een offerte aan te vragen.                                        

ShakariaReizen gaat ermee aan de slag. Dat doen we in goed overleg me u, per email of telefonisch. We sturen u een eerste reisvoorstel. Deze kan nog verder afgestemd worden. Als het naar uw wens is, kunnen we uw reis gedetailleerd van a tot z gaan uitwerken, zodat deze van dag tot dag concreet uitvoerbaar is. Het dagenlange uitzoekwerk hoeft u dan niet zelf te doen. Dat doen wij voor u.                                                                                                            

Wat zoekt Shakaria allemaal voor u uit?                                                                                            

Al uw vervoer van NL/België naar de bestemmingsland(en) en vice versa, al uw vervoer binnen de bestemmingslanden, de beste verbindingen. D.w.z. vertrek- en aankomststations, welke ferry havens, -busstations, adres eventuele autohuur, vertrek- en aankomsttijden, treinnummers met eindbestemmingen van betreffend vervoer en uitstapstations, ticketkosten en de juiste websites waar u alle tickets en eventuele couchettes kunt reserveren. Maar ook hoe u bijvoorbeeld van een station naar de ferry haven of naar een hotel kunt komen. Bovendien krijgt u van ons de adressen, kosten en bijzonderheden van alle accommodaties. En speciale excursie-mogelijkheden met details. Indien u dat wenst kunnen we voor contact zorgen met een lokale reisagent, die zorg kan dragen voor die ene bijzondere excursie(s) of beleving. Verder zoeken we ook de benodigde visa’s en paspoorteisen voor u uit.                                                                                                            
Zo krijgt u van ons alle tools ,duidelijke overzichten, juiste websites en boekingssites, zodat u zelf binnen een dag uw gehele eigen reis kunt reserveren.        

offerte aanvraag

Onze Spanje-Portugal reis

Zin in een bijzondere rondreis door Spanje en Portugal. Vliegen? Nee, met treinen! Voor een groot deel met HSL treinen. Er loopt een rode draad door deze reis. Al nieuwsgierig geworden? We zullen alvast een tipje van de sluier oplichten. Iedereen heeft wel gehoord van de beroemde architect Gaudi van de Sagrada Familia in Barcelona. Iedereen heeft inmiddels wel gehoord over de Spaanse architect Calatrava. Wie in Belgique woont kent hem van het station in Liège-Guillemins. Maar in de steden Ovieda en Valencia staan zijn werkelijke meesterwerken. En op Ground Zero in NY. De gebouwen en bruggen zijn niet alleen wit, maar altijd in gebogen vorm. Weer heel anders dan het Guggenheim Museum in Bilbao van architect Frank Gehry. Wat brengt deze rondreis van ShakariaReizen nog meer? Authentieke steden als Porto en Lisboa in Portugal. En in Spanje Sevilla, Cordoba, Granada, Madrid, Valencia en Barcelona. Het charmante dorp Tavira in de Algarve met zijn smalle straatjes en witte huizen. Proeven van de sfeer in bedevaartsplaats Santiago de Compostela.
En wandelmogelijkheden in de adembenemende natuur van de Picos de Europa.

Douro vallei

Bijzondere reis langs markante gebouwen en natuur.

Aankomst vanuit Frankrijk ( tot de grens HSL ) naar Bilbao.
(Bezoek aan Guggenheim Museum) 
Door via Oviedo naar Santiago de Compostela , waarvan drie nachten in Oviedo om het Park Picos de Europe te bezoeken.
Door naar Porto. Uitstap mogelijk naar Mirandela 
Van Porto naar Lissabon 
Dan door naar Tavira ( de Algarve ) 
De grens over naar Sevilla en Cordoba 
Uitstap naar Granada ( Ahambra ) mogelijk van Cordoba
Met de HSL naar Madrid 
Vandaar naar Valencia:  Operagebouw van Calatrava 
Door naar Barcelona 
Via Perpignan met tussenstop in Figueras ( Dali museum) richting thuis

Samarkand, Oezbekistan

Oezbekistan reis


Oezbekistan, Tadzjikistan, Kirgizië

Per trein naar Oezbekistan; over de Pamir Highway naar Tadzjikistan - 35 dagen . Er is ook een module voor 29 dagen. 

Zin om een heel bijzondere reis te maken? Dwars door Rusland en Kazachstan naar Oezbekistan met een verblijf in Moskou. Rustig aan van de ene naar de andere cultuur. In Oezbekistan is er ruim de tijd om u onder te dompelen in de eeuwenoude cultuur van zijderoute-steden Khiva, Buchara en Samarkand. Wondermooi zijn ze. Daarna via Kirgizië naar Tadzjikistan over de Pamir “Highway”. Het summum van een natuurreis door de ruige Hindu Kush- en Pamirgebergtes in Tadzjikistan. Over passen van ruim 4000 mtr., azuurblauwe meren, hete bronnen, nomaden in yurts. Wandelmogelijkheden op spectaculaire plekken. Onderweg een paar keer overnachten in homestays. En ook nog eens een gastvrije bevolking! Spreekt dit avontuur u aan? Deze reis zal u nooit meer vergeten.                                                                                                                              

REISSCHEMA CENTRAAL AZIË

Voorbeeld Reis september Kirgizie , Tadzjikistan en Oezbekistan.pdf

Module 1 bij de reis Rusland, Oezbekistan, Kirgizië en Tadzjikistan.                                

Deze reis kan ook een week ingekort worden. Dan wordt de reis 29 dagen. Tot en met dag 28 is de reis identiek aan de voorbeeldreis van 35 dagen. Op dag 29 vliegt u dan terug van Tasjkent naar Amsterdam.

Module 2 een verlenging : 2 dagen extra in Wenen                                                

Dag 35 Wenen verblijf / extra hotelovernachting                                                                                          

Dag 36 verblijf Wenen en aan het eind van de dag terugreis per nachttrein naar Brussel/Utrecht.

Vertrekdatum 29 augustus tot 2 oktober 2021

.

Reiskosten voorbeeldreis Oezbekistan/Tadzjikistan/Kirgizië: 35 dagen.                                                
Vanaf prijs bij gebruik van 2 persoonskamers : 3400,- euro                                                                                                           
Vanaf prijs bij gebruik van 1 persoonskamers : 3850,- euro
Reiskosten voorbeeldreis Oezbekistan/Tadzjikistan/Kirgizië: 29 dagen.
Vanaf prijs bij gebruik van 2 persoonskamers : 3000,- euro
Vanaf prijs bij gebruik van 1 persoonskamers : 3350,- euro                                                                              
Wat is inclusief: Al het vervoer volgens het reisprogramma; de couchettes, treintickets en gereserveerde plaatsen.
Vliegticket Tashkent-Istanbul of Tashkent-Amsterdam/Brussel voor de verkorte versie van de reis.
Verblijfskosten in hotels en guesthouses met eigen badkamer en ontbijt.                                                                                                                                            
Langs de Pamir Highway 4 overnachtngen in homestays met halfpension. Hier is een 1 p.k. niet mogelijk.                                                                  Wat is exclusief? De overige maaltijden, drankjes, entreegelden en excursies. De visa, reis- en annuleringsverzekering, fooien, persoonlijke uitgaven en reserveringskosten.                             
Voor de reisdagen in Centraal Azië moet u rekenen op ca. 150 euro per week aan zakgeld voor maaltijden, drankjes, entreegelden, uitstapjes, excursies, OV en fooien. En zijn ook afhankelijk van uw eigen uitgavenpatroon. Daar zijn geen souvenirs bij berekend. Uw keuze voor een module kan de prijs anders maken.
Voor Wit Rusland heeft u een doorreisvisum nodig; voor Rusland en Tadzjikistan een visum. Voor het laatste land is ook een GBAO permit verplicht i.v.m. de Pamir regio. Verdere info hierover is bij ons te verkrijgen.
Voor de landen Kazachstan, Oezbekistan en Kirgizië is geen visum meer nodig.
Balkan reis

In Europa


Reis naar Albanië en Macedonië via Zuid Italië, Montenegro en Kroatië
Van de sfeer proeven in Turijn,Napels en Bari na een rit met de hogesnelheidstrein, naar Montenegro met de ferry, met een auto door het tot eind vorige eeuw volledig afgesloten Albanië. Nog niet veel bezocht. Verrassend. Juweeltjes van oude Ottomaanse stadjes, Oud Griekse en Romeinse steden, indrukwekkende forten,vriendelijke bevolking, een schitterende en ruige natuur, schone kust met baaien langs de Middellandse Zee. De parel van Macedonië : het meer van Ohrid met zijn mooie orthodoxe kloosters. De wondermooie bergwereld beleven tijdens een dayhike en een boottocht door de Albaanse Alpen, fietsen langs het Skhodër meer ? Op een originele wijze kennis maken met het Albanese leven en kleinschalige landbouw door het bezoek aan en een maaltijd op een wijnboerderij, logeren op een boerderij in de Albanese Alpen, ronddolen in de straatjes van het oude Budva? Op deze reis kan dat ! Via Kroatië met een bezoek aan Dubrovnik, een prachtige boottocht naar Split, en een verblijf in schilderachtig Zagreb, keert u per ICE trein terug in België/NL

Reis met OV Albanie.pdf
Voorb.reis Balkan 1 Albanie -Macedonie-Kroatie met autohuur .pdf
Modules Balkanreis 1 Albanie-Macedonie met autohuur.pdf
Reis Balkan 2- Albanie_Kosovo met OV.pdf
Modules bij de OV voorbeeldreis naar Albanie.pdf

Reiskosten voorbeeldreis 1 Balkan naar Albanië , N.Macedonië en Kroatië 25 dagen           

De prijs bij gebruik van 2 persoonskamers 2150,- euro p.p.                                                                                     

De meerprijs bij gebruik van 1 persoonskamers is 240,- euro p.p.                                                                                                         

Wat is inbegrepen: 22 overnachtingen in hotels en guesthouses met eigen badkamer en ontbijt, overnachting en vervoer op de ferry naar Montenegro op basis van een vliegtuigstoel op het binnendek, (tegen meerprijs van 42,50 euro p.p. een hut), de nachttrein Zagreb-Zürich met een ligplaats in een couchette. Verder de kosten van al het vervoer per treinen, 2e klasse en reserveringen, ferries in Albanië en Kroatië, busvervoer in Kroatië. Dit alles conform het reisprogramma. Verder huurauto in Albanië, inclusief basisverzekeringen en benzine.                                                                                                                                                          

Wat is niet inbegrepen: overige maaltijden, drankjes, benzine en persoonlijke uitgaven. Entrees voor musea, forten, archeologische vindplaatsen, paleizen etc. en excursies. Reis-, annuleringsverzekering en fooien.                                                                                                                                                         

Extra kosten: Richtlijn voor zakgeld: ca. 175 euro p.p. per week aan maaltijden, drankjes, entrees, fooien , persoonlijke uitgaven en ander vervoer dan genoemd in het reisprogramma. Uiteraard is dit bedrag ook afhankelijk van uw eigen uitgaven-patroon. Voor deze reis zijn geen visa nodig. Uw keuze voor een module kan de prijs anders maken. Zie bij de modules.                                                 

NB.We letten bij de keuze voor de accommodaties vooral op kleinschaligheid, sfeer, ligging en hygiëne. 

Modules: voor module 1 komt er 150,- euro p.p. aan meerkosten bij (op basis van 2 p.k. gebruik) vanwege de trekking en 165,- euro voor gebruik van een 1 persoons kamer.                                               

Voor module 2 is de meerprijs 42,50 euro p.p. bij 2 p.k. gebruik en 76,50 euro bij 1 p.k. gebruik.                

Mei/juni en september/oktober zijn goede periodes voor deze reis.


De geplande hotels en guesthouse voor de reis naar de Balkan

 Bulgarije.

Het is ons gelukt deze reis nog scherper qua prijs aan te kunnen bieden.

Op weg naar een vergeten , maar o zo mooie hoek in Zuid-Oost Europa. Deze reis brengt u per trein en ferry via Italië en Griekenland naar Bulgarije. Na een verblijf in sfeervol “la rossa” Bologna en Thessaloniki gaan we in Bulgarije veel de natuur in. U kunt wandelen en een klooster of een wijndorp bezoeken in het ruige Piringebergte met zijn zandstenen formaties. Verder komen we door het Rhodopegebergte met zijn prachtige uitzichten. En zijn authentieke inwoners, die folklore nog levendig houden. En wat denkt u van wandelingen maken naar gletsjermeren in de Nationale Parken Pirin en Rila ? Er zijn ook bergliften, voor degenen die het rustiger aan willen doen. Uiteraard gaan we ook op zoek naar de mooie culturele plaatsen. Het oeroude Plovdiv, gelegen op zes heuvels. Met een van de best bewaarde Romeinse theaters met 7000 plaatsen. Nessebar, op de Werelderfgoedlijst en zo schilderachtig gelegen op een schiereilandje aan de Zwarte Zee, omringd door stranden. Oude tsarenstad Veliko Tarnovo, het beroemde Rilaklooster getooid met fresco’s, de Thracische schatten in Kazanlak en het Nationaal Historisch Museum in Sofia. De traditionele Rozenvallei, waar tijdens festiviteiten volksdans, zang en klederdracht nog een belangrijke plaats innemen. En wist u dat er veel wijnbouw is en er heerlijke wijnen worden gemaakt? Tijdens een wijnproeverij temidden van de wijngaarden en in een wijnmuseum kunt u dit zelf proberen. Na een bezoek aan het Nationale Park Centrale Balkan, een van de laatste wildernissen in Europa waar wolven en beren vaste bewoners zijn, vangen we de terugreis aan. Per trein door Servië , Kroatië en Slovenië met een overnachting in Belgrado en een verblijf in Ljubljana komt er een eind aan deze bijzondere reis.
 
PRIJS
We bieden deze 23 daagse reis aan voor 2100,- i.p.v. 2350,— euro op basis van overnachting in 2 persoon kamers. Reizigers die in 1 persoon kamer willen overnachten, betalen een toeslag van 340,— euro, dat is totaal dan voor 2440,- i.p.v. 2690 euro.

Inbegrepen zijn alle overnachtingen in middenklasse hotels en guesthouses met eigen douche en toilet. Eén overnachting in een couchette van de nachttrein München-Bologna en één op de ferry Bari-Igoumenitsa, inclusief een gereserveerde Air type Seat on deck .Tegen een meerprijs tussen de 70 en 90 euro (afhankelijk van leeftijd) is het mogelijk in een 2 persoons hut te overnachten.
In één authentiek guesthouse kan het zijn dat we voor een nacht een paar badkamers moeten delen.
Ook inbegrepen zijn alle ontbijten, met uitzondering van ochtend 4 op de ferry.

Niet inbegrepen                                                                                                                                                  
* Overige maaltijden, drankjes, reisverzekering, annuleringsverzekering,                                              
* alle entreegelden, facultatieve excursies, persoonlijke uitgaven en fooien.                                              
* kosten van openbaar vervoer of taxi.                                                   
* reserveringskosten


Benodigd zakgeld voor de extra uitgaven aan drankjes, maaltijden, entreegelden, excursies, fooien 175,- euro per week.                                                                                                                  
Reisdatum 8 oktober t/m 30 oktober 2021                                                                                                                                                                                
De slideshow geeft een indruk van zowel  Roemenië als Bulgarije

De reis naar Bulgarije gaat via de laars met oversteek naar Griekenland. 

Het reisschema hieronder. 


Voorbeeldreis Bulgarije voor website.pdf
Module reis Bulgarije.pdf


Naar Roemenië-1. Maramures, Bukovina, Transsylvanië-deels met huurauto 25 dagen.  

Ooit een reis gemaakt, die de langste rivier in Europa volgt?
Dat doen we bij ShakariaReizen.
Van Boedapest naar het oude Dacia.
Dit magische en mysterieuze land met zijn pure, ruige bergen en gletsjermeren.                                               
 

Het land van Dracula; het land waar Tolkien zijn inspiratie kreeg voor zijn fantasieverhalen.
Waar de kloosters zelfs aan de buitenkant fresco’s hebben.                                                                     
 

Het land waar beren, wolven en lynxen zwerven in de oerbossen.                                                              

Pelikanen en ibissen in de Danube Delta.
Waar je de sfeer proeft van Middeleeuwse steden en -kastelen.                                                                         

Het land waar veel tradities nog springlevend zijn.                                                                                            

Oude ambachten,boerenmarkten,volksdans,mythen.                                                                                                                                                                      
Nieuwsgierig geworden?
Leest u dan maar snel verder over deze bijzondere reis!

Voorbeeldreis Roemenie _Hongarije met huurauto.pdf

NIEUW

Deze reis wordt nu nóg boeiender door vanaf Boedapest per huurauto door Oost-Hongarije naar Roemenië te rijden. Na een heel gevarieerde rondreis door Roemenië keert u terug naar Boedapest . Dat gaat nu via een wijnboerderij in een mooie wijnstreek, de prachtige stad Timisoara en de bron van de Jugendstil, Pécs, in Zuid-Hongarije. Met als slot het mooie Balatonmeer. Vanaf Boedapest brengt de trein u weer, via Wenen, naar huis.  

Naar Roemenie-2. met treinen, bussen en gedeelde taxi 21 dagen. 

Met een verblijf van 2 volle dagen in Boedapest. Op de terugweg in Wenen. In Roemenië beren spotten in de Karpaten, wandelen op 2000 mtr. hoogte in N. Park Bucegi en in NP Cindrel. 

Middeleeuwse stadjes Brasov, Sibiu en Sighisoara in Transsylvanië. Het authentieke Saksische dorp Viscri. Kastelen, mythen en Dracula. En natuurlijk het extravagante paleis van Ceausescu in Boekarest, het Parijs van het oosten. 

U neemt in het oergezellige Cluj afscheid van dit mooie land. Houdt u van afwisseling? Dan is dit een zeer geschikte reis en heel goed te doen met OV!                                                         

Voorbeeldreis Roemenie met OV.pdf
Modules Roemenie met OV.pdf

Zie verder reizen op maat

IRAN reis speciaal

kerman_038jpg

Iran via Turkije- per trein en ferry-36 dagen. 

Van de ene verbazing in de andere vallen? Dat doet u beslist tijdens deze reis door Iran. Je kijkt je ogen uit bij de prachtige islamitische architectuur, de bazaars, hamams, theehuizen en windtorens. In de sprookjesachtige steden Esfahan, Shiraz, Yazd, Kashan en Tabriz. En tijdens de woestijntochten met de oasen en de prachtige gebergten. Bij de lemen forten, de adoben woestijnstadjes en karavanserais. Wat veel indruk op u zal maken is de warme gastvrijheid van de Iraanse bevolking. De originele heenreis is al een avontuur op zich. U reist naar Iran toe met mooie onderbrekingen in Zuid-Italie, Athene en in Turkije. 

2020 website Reis Iran.pdf
Speciale reizen Home Page Over onze reizen Over onze visie