Speciale reizen Home Page Over onze reizen Over onze visie

Reizen naar de Balkan

Reis naar Bulgarije 

Op weg naar een vergeten , maar o zo mooie hoek in Zuid Oost Europa. Deze bijzondere reis brengt u per trein en ferry via Italië en Griekenland naar Bulgarije. U ziet onderweg veel, maar op een slow traveling wijze! Na een verblijf in sfeervol “la rossa” Bologna, Bari en Thessaloniki gaan we in Bulgarije veel de natuur in. U kunt wandelen en een klooster of een wijndorp bezoeken in het ruige Piringebergte met zijn zandstenen formaties. Verder komen we door het Rhodopegebergte met zijn prachtige uitzichten. En zijn authentieke inwoners, die folklore nog levendig houden. En wat denkt u van wandelingen maken naar gletsjermeren in de Nationale Parken Pirin en Rila ? Er zijn ook bergliften, voor degenen die het rustiger aan willen doen. Uiteraard gaan we ook op zoek naar de mooie culturele plaatsen. Het oeroude Plovdiv, gelegen op zes heuvels. Met een van de best bewaarde Romeinse theaters met 7000 plaatsen. Nessebar, op de Werelderfgoedlijst en zo schilderachtig gelegen op een schiereilandje aan de Zwarte Zee, omringd door stranden. Oude tsarenstad Veliko Tarnovo, het beroemde Rilaklooster getooid met fresco’s, de Thracische schatten in Kazanlak en het Nationaal Historisch Museum in Sofia. De traditionele Rozenvallei, waar tijdens festiviteiten volksdans, zang en klederdracht nog een belangrijke plaats innemen. En wist u dat er veel wijnbouw is en er heerlijke wijnen worden gemaakt? Tijdens een wijnproeverij temidden van de wijngaarden en in een wijnmuseum kunt u dit zelf proberen. Na een bezoek aan het Nationale Park Centrale Balkan, een van de laatste wildernissen in Europa waar wolven en beren vaste bewoners zijn, vangen we de terugreis aan. Per trein of tourbus door Servië , Kroatië en Slovenië met een overnachting in Belgrado, Zagreb en een verblijf in Ljubljana komt er een eind aan deze bijzondere reis.

De kosten voor deze 27 daagse reis vanaf 2350,- euro op basis van overnachtingen in 2 persoons kamers bij een bezetting van 2 personen. Voor eenpersoons kamer 340,- euro extra.  

Inbegrepen *alle overnachtingen in middenklasse hotels en guesthouses met eigen douche en toilet. Eén overnachting in een couchette van de nachttrein Ljubljana- Ulm , één naar keuze in de nightjet van München naar Bologna en één op de ferry Bari-Igoumenitsa, inclusief een gereserveerde Air type Seat on deck .Tegen een meerprijs is het mogelijk in een 2 persoons hut te overnachten. In één authentiek guesthouse kan het zijn dat we voor een nacht een paar badkamers moeten delen. * de meeste (19) ontbijten, met uitzondering van ochtend 6 op de ferry en in enkele Bulgaarse guesthouses, waar geen ontbijt geserveerd wordt. En * al het vervoer met treinen en gereserveerde plaatsen conform het reisprogramma * al het vervoer per ferry, bus met mogelijkheid gereserveerde plaatsen , 5 dagen huurauto en taxi conform het reisprogramma * smalspoorlijn door het Rhodope gebergte. 

Niet inbegrepen * Overige maaltijden, drankjes, reisverzekering, annuleringsverzekering, * alle entreegelden, excursies, persoonlijke uitgaven en fooien. *kosten van openbaar vervoer of taxi tijdens de verblijfsdagen *reserveringskosten voor treinen Benodigd zakgeld voor de extra uitgaven aan drankjes, maaltijden, entreegelden, excursies, fooien. Circa 225-250 euro p.p. per week.  

Geschikte reisperiode: van half april tot half oktober

 

Reis naar Hongarije en Roemenië

Reis naar het authentieke  Maramures  en  de spectaculaire Transfagarasan bergweg.

Reis naar  Roemenië met huurauto

Verrassend Hongarije en Roemenië zijn heerlijke bestemmingen om terug in de tijd te gaan en je te verbazen over de prachtige stad Boepapest en Debrecen, over het traditionele karakter van de streek Maramures, zoals het dorp Viscri met zijn interessante versterkte kerk en de eeuwenoude houten kerken in de dorpjes in Budesti, Desesti en Poienile Izei. Andere beroemde Roemeense monumenten zijn het kasteel van Dracula met zijn fascinerende geschiedenis en prachtige steden, zoals Sibiu. Wordt vaak de mooiste stad van historische regio Transsylvanië genoemd. Het is een middeleeuwse stad waar barokke gevels, pleinen en musea samenkomen in het historische centrum. Net buiten Sibiu ligt het ASTRA-openluchtmuseum met honderden bouwwerken zoals traditionele molens, kerken en huizen. Het Roemeense platteland verken je op je reis door Roemenië met de huurauto en leer je het plattelandsleven van Roemenië beter kennen door te verblijven in familiehotels of guesthouses.

 

Reisschema van dag 1 tot 28 hieronder

Voorbeeldreis 1 Roemenie _Hongarije met huurauto.pdf
Speciale reizen Home Page Over onze reizen Over onze visie